The search for "" returned 0 hits

Keywords:

Telenor: Danmarks stærkeste netværk bliver grønt

18.februar 2013, 15:09

VindturbineOm Telenor

Telenor er en af de førende mobiloperatører i verden, med mere end 150 millioner mobilabonnementer og med mobiloperationer på 11 markeder. Telenor er en førende leverandør af mobile og faste ydelser i Norge, Sverige og Danmark og har en stærk position på det hastigt voksende skandinaviske bredbåndsmarked.

 

Telenors situation

Telenor-koncernens mål er at reducere CO2-udledningen med 40 % inden 2017, og de danske operationer ønsker at bidrage til dette mål. Telenor er frontløber på afprøvning af nye teknologier til vedvarende energi og er i gang med at udvælge, afprøve og implementere løsninger til deres egne sites. Visionen er, at deres sites er selvforsynende – hvilket også skulle give en enorm økonomisk effekt.

 

Relacoms tilgang

Med en lang tradition inden for mobilinstallation og materialelevering, kan Relacom skræddersy og tilbyde omkostningseffektive ydelser inden for vedvarende energi. Da mobilmaster har en god højde til udnyttelse af vindkraft, opsatte Relacom en vindmølle på masten, suppleret med solenergi, hvor produktionen ikke påvirkes af skygge.

 

Løsningen

Relacoms plug and play-løsning er implementeret på tre områder i Danmark, hvor møllerne er placeret på masten og solcellerne installeret på kabinetagene.

 

Resultatet

Solcelleanlægget på 6 kWp sparer miljøet for 2-3 tons CO2 per site om året. Indledende målinger viser, at Relacoms løsninger dækker 60 % af en sites samlede energibehov.

 

Kunden udtaler

"For vores arbejde inden for vedvarende energi, har vi valgt at arbejde med Relacom, da de har stor erfaring med mobilsites. Deres innovative ydelser er et perfekt match med vores mål for bæredygtighed," siger Morten Skorstengaard, Network Planner, Telenor Danmark.

 

English version.

 

Skygge
-->